maanantai 15. huhtikuuta 2013

Rahankäyttö kielimatkalla

Tänä keväänä on tulevien matkalaisten postilaatikkoihin varmaan tipahdellut EF:n kirjeitä. Jos et oo vielä varannut matkaa niin suosittelen tekemään sen niin pian kuin mahdollista, että varmasti pääset sinne minne haluatkin! Itsekin juuri kattelin tän vuoden EF:n esitettä ja haaveilin kuinka kiva ois tänäkin kesänä päästä, mutta aika ei vaan yksinkertasesti riitä! Joten nauttikaa te munkin puolesta.

Haluisin puhua teille tällä kertaa vähän rahankäytöstä. Ihan ekana kannattaa selvittää, mikäs sen kohteen rahayksikkö on. Iso-Britanniassahan on käytössä siis punnat ja muusta mulla ei olekaan kokemusta, joten tää pohjautuu nyt aika paljon tohon. Kannattaa myös muistaa, että jos kielimatkaasi kuuluu esimerkiksi Pariisin reissu niin siellähän on sitten eurot käytössä! En osaa tosta rahanvaihtamisesta sanoa, kuin että kannattaa varmaan vähän katella kursseja ja vaihtaa rahaa vaikka etukäteen, kun kurssit on parhaimmalla mallilla. Mutta ehkä mä en ole mikään paras talousneuvoja..

Kuinka paljon siellä matkalla sitten kuluu rahaa? Se on niiin ihmisestä kiinni. Siellä pääsee suht vähällä rahalla - ja myös suht paljolla.. Mullahan meni ihan käyttörahaa semmoset 900 euroa, joka on mulle itelle ainakin järkyttävän suuri summa. Mut toi oli kyllä sen verran rahaa et aika huoletta ja miettimättä sain kaikkea ostaa :D Eli en kyllä yhtään vahtinu rahankäyttöäni.

Lontoo, Topshop
Punnat vähän hämää, meidän reissun aikana 1 punta oli noin 1.3 euroa. Se on niin lähellä tota, että tuli ajatelleeksi että esim. tietty 30 punnan juttu oli tosi halpa. Noh, oikeestihan se oli esimerkiksi lähes 40 euroa..  Eli kannattaa aina vähän pohtia. Mutta yleisesti mun mielestä Briteissä oli vähän halvempaa kuin Suomessa, etenkin vaatteiden suhteen näissä "halpisliikkeissä" eli esimerkiksi Primarkissa (rakkaus♥) ja New Lookissa.  Rahankäyttö riippuu myös siitä, paljonko syöt ulkona ja ostat herkkuja ynnämuuta. Mä en edes halua tietää paljonko meillä meni ruokaan rahaa..

Meillä oli joitakin maksullisia aktiviteetteja, mutta niistä ei ollut pakko maksaa vaan sai mahdollisuuden valita jonkun ilmaisvaihtoehdon. Yleensä noi maksulliset oli kyllä kivempia, että kannattaa miettiä haluatko uuden hienon kokemuksen jota et välttämättä koe enää ikinä vai sitten sen paidan! :)

Vinkkinä voisin sanoa, että kannattaa ennen matkaa vaihtaa ainakin puolet rahoista ihan käteiseksi. Ensinnäkin siitä syystä, että kun raha on konkreettisesti esillä eikä kortilla, niin sitä kulutusta on helpompi vahtia. Toinen syy on se, että kaikissa paikoissa, esim. pikkuputiikeissa, ei välttämättä käy kortti. Sen lisäksi pankkiautomaatilta nostosta menee noston lisäksi jokin lisämaksu. Ja jos reissuun kuuluu esimerkiksi Pariisi, niin kannattaa sinnekin ottaa niitä euroja mukaan! 

Pariisin ah-niin-ihanaa turistikrääsää, mulla on tommonen pinkki!
Toivottavasti tässä nyt oli edes jotain uutta infoa. :) Vastaan kyllä mielelläni kysymyksiin!

2 kommenttia:

  1. Moi:)
    Mä en päässyt kielimatkalle Maltaan, sillä siellä on niin tarkka joku ikä, että pitää olla 14 ja mä kun täytän vasta marraskuussa 14 niin en päässyt sinne, niin ajattelin että meen tonne Brightoniin. Osaatko sanoa joitain hyviä puolia Brightonista, ei siis kielimatkasta vaan siitä kohteesta. Oon selaillu sun blogia jonkun verran, mutta en vaan satu muistamaan sitä, että kävitkö pariisissa ? Mitä aktiviteetteja sulla oli ? Ostitko ne sieltä vai varasitko etukäteen ? :) Olis kiva jos vastaisit (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa mennä Brightoniin!

      Brighton on oikeesti ihanin paikka! Siellä on sairaan kaunista, ihmiset on ihan järkyttävän ystävällisiä ja se meininki on tosi chilli. Kaunis merenrantakaupunki :3 Kävin Pariisissa, aktiviteetteja oli ihan laidasta laitaan! :) Mulla oli Funpack. Voit lisätä mut FB:ssä, Amanda Pöntynen, niin voin vastailla aina sun kysymyksiin! :)

      Poista